Paleuri cu crema de ciocolata

Print Friendly, PDF & Email

Aluat :

4 oua

250 g zahar

250 ml ulei (sau unt topit)

1/2 zeama de la 1 lamaie

1 plic coaja rasa portocala Finesse (6 g)

1 lgt praf de copt

400 g faina

 

Crema :

200 ciocolata

200 g smantana pentru frisca

 

Glazura :

50 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam uleiul treptat, mixand mereu, coaja de portocala, praful de copt stins in zeama de lamaie, iar la urma faina cernuta.

Cu lingurita punem din aluat in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Avem grija sa nu se arda. Lasam sa se raceasca si pregatim crema.

 Crema : smantana pentru frisca sau frisca lichida o punem intr-o cratita, pe foc mic, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. lasam cateva minute, apoi amestecam. Crema rece o punem la frigider de seara pana dimineata, apoi o mixam . Cu aceasta crema lipim 2 cate 2 fursecurile. Mi-au iesit circa 40 de paleuri.

Glazura : ciocolata bucatele o punem intr-o punga pe care o scufundam in apa fiarta circa 3-4 minute, apoi decupam un coltisor al pungii si trasam linii de ciocolata peste paleuri.

 

Spor la pregatit retete de fursecuri !!! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.