Prajitura cu banane si ciocolata alba

Print Friendly, PDF & Email

 

Blat :

3 oua mari

150 g zahar

75 ml ulei

3 banane mici coapte bine

225 g faina

esenta de vanilie

1 plic praf de copt (10 g)

 

Crema de ciocolata alba :

200 g ciocolata alba

200 ml frisca lichida

150 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Delaco…)

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana isi tripleaza volumul, adaugam uleiul treptat, apoi bananele coapte terciuite si la urma faina amestecata cu praful de copt. Intindem compozitia in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Lasam sa se raceasca si taiem in 2, pe verticala. Obtinem astfel 2 blaturi 20*30 cm .

 Crema : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem frisca lichida si ciocolata alba, pe foc mediu, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Avem grija sa nu fiarba. Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Rece se mixeaza pana devine pufoasa. Peste ea adaugam crema de branza (eu am folosit delaco si e foarte buna) si mixam putin pentru incorporare. Crema o impartim in 2.

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema .

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa firbinte, sters de apa.

 

Super mega buna prajitura !!

 

Spor la prajiturit !

Sursa : https://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-banane-si-crema-de-ciocolata-alba/

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Prajitura cu banane si ciocolata alba

  1. Miha

    Ma bucur ca ti-a placut!
    Asa frumoasa ti-a iesit! <3

    • miremirc

      mersi 🙂 ai retete super bune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.