Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

Print Friendly, PDF & Email

Blat :

4 oua mari

4 lg zahar

2 lg ulei

5 lg faina

1 plic finesse coaja rasa de portocale (6 g)

 

Crema :

280 ml iaurt cremos (10 g)

120 g zahar pudra

20 g gelatina granulata (2 plicuri)

320 g fructe de padure

500 ml frisca lichida

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta amestecata cu coaja rasa de portocale. Amestecam cu o lingura. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

 Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece,  circa 10 minute. Iaurtul cremos il amestecam cu zaharul pudra, cu fructele decongelate (cu suc cu tot), apoi adaugam gelatina topita (fara sa o dam in clocot). Frisca o mixam spuma si o incorporam in compozitia de iaurt.

 Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat- zahar pudra. Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Cernem peste ea zahar pudra, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.