Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

Print Friendly, PDF & Email

Aluat fraged :

500 g faina

200 g unt moale (80%)

200 ml smantana

1 galbenus

un praf de sare

6 lg zahar

1 plic praf de copt ( 10 g )

1 lg otet

 

Umplutura :

6 -7 mere acrisoare

2 lg gris

 

Budinca de vanilie :

3 plicuri budinca de vanilie (3*40g)

1200 ml lapte

7 lg zahar pudra

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluat fraged : amestecam toate ingredientele (praful de copt il amestecam cu otetul) si framantam putin un aluat care se aduna. Impartim aluatul in 2 parti. Invelim bucatile de aluat in folie alimentara si le dam la frigider pentru 30 minute.

Fiecare bila de aluat o intindem pe masa cu faina, cu sucitorul. O foaie o asezam in tava (25*35 m) tapetata cu hartie de copt, presaram cele 2 linguri de gris, apoi asezam bucatele de mere.  A doua foaie de aluat o taiem fasii subtiri de 1 cm, pe latime.

Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe plic. Fierbinte se intinde peste merele din tava.

Peste budinca asezam grilajul din aluat fraged. Pe diagonala asezam fasii subtiri la distanta mica unele de altele, jumatate din foaie; cealalta fasii le asezam peste celelalte, ca un grilaj. Aluatul se lucreaza usor si nu e asa de complicat de format grilajul.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute . Pana cand vedem ca s-a rumenit deasupra.

Lasam prajitura in tava sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra, o scoatem din tava si o feliem.

O prajitura rapida si delicioasa !

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://dianacakes.blogspot.ae/2013/09/prajitura-frageda-cu-mere-si-budinca.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.