Bomboane cu cocos si ciocolata

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente :

120 g zahar

90 g unt

120 g cocos

esenta de vanilie

1 lg lichior de cocos

200 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

200 g ciocolata (alba si neagra)

bombonele colorate

cocos

 

Mod de preparare :

Untul si zaharul le punem intr-o cratita pe foc, pana se topesc ; lasam sa se raceasca. Separat amestecam celelalte ingrediente si peste ele adaugam compozitia de mai sus racita. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora. Din compozitie formam bomboane pe care le asezam pe o tava.

Topim ciocolata alba la microunde sau la bain marie. Scufundam fiecare biluta in ciocolata topita, apoi o asezam cu grija pe o tava. Topim si ciocolata neagra si trecem bilutele prin ea. Ne putem folosi de 2 furculite . Deasupra bomboanelor presaram decoratiuni diverse : cocos, cacao, bombonele colorate, bombonele de ciocolata… Asezam bomboanele la rece pentru circa 30 minute .

Din bomboanele albe am facut ochi de Halloween.

Deasupra bomboanelor albe am asezat o bomboana de M&M si cu o scobitoare trecuta prin gem rosu am trasat firicelele de sange de la ochi.

 

Excelente ! Spor !! 🙂

 

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/01/trufe-cu-ciocolata-alba-si-nuca-de-cocos.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.