Cozonac felii cu scortisoara

Print Friendly, PDF & Email

Aluat :

500 g faina

5 galbenusuri

250 ml lapte caldut

90 g zahar

80 g unt moale

1/2 lgt rasa sare

10 g drojdie uscata

 

Umplutura :

80 g zahar brun

2 lgt scortisoara

90 g unt moale

 

Mod de preparare :

 Aluat :  intr-un bol cernem faina, adaugam restul ingredienteleor (untul ramane la sfarsit ) si framantam circa 20 minute. Ungem aluatul cu un strat subtire de ulei, acoperim cu un prosop curata si lasam aluatul sa dospeasca 40 minute. Eu l-am lasat 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa de lucur, il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Ungem aluatul cu umplutura, apoi taiem fasii (late de  circa 7 cm) pe latime, pe care le suprapunem si le taiem din nou, la 8-9 cm (in 4 parti).

Feliile obtinute le asezam in tava (35*10 cm) tapetata cu hartie de copt, unele langa altele .  Lasam cozonacul sa dospeasca inca 30-40 minute. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Scoatem cozonacul din cuptor, il acoperim in mai multe prosoape curate si il lasam sa se raceasca, apoi servim.

 

Spor la cozonacit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.