Negresa cu mascarpone si caramel

Print Friendly, PDF & Email

Negresa :

6 oua

350 g unt

300 g ciocolata neagra (50%)

2 lg cacao

300 g zahar

300 g faina

 

Crema :

500 g mascarpone

150 g zahar pudra cu aroma de vanilie

200 g unt

 

100 ml smantana pentru frisca

50 g ciocolata cu lapte

50 g caramele cu lapte

 

Decor :

2 batoane snickers tocate

 

Mod de preparare :

 Negresa : untul cu ciocolata se topesc pe foc mic; lasam deoparte. Ouale intregi cu zaharul se mixeaza foarte bine, adaugam apoi ciocolata topita cu untul racite, iar la urma faina cu pudra de cacao ( cine doreste poate folosi ciocolata neagra 75% cacao si nu mai foloseste cacao ) cernute. Coacem negresa in tava ( 30*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius circa 20-25 minute. Lasam sa se raceasca.

Topim 50 ml smantana pentru frisca impreuna cu 50 g ciocolata cu lapte , apoi intindem peste prajitura rece.

Topim 50 ml smantana pentru frisca cu 50 g caramele cu lapte, apoi intindem peste ciocolata topita de mai sus.

 Crema : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra, adaugam cate 1 lg din mascarponele de la temperatura camerei, pana il incorporam tot. Crema o intindem peste prajitura.

Peste crema asezam bucatele de snickers.

Dam prajitura la frigider . Taiem cu un cutit bine ascutit.

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : https://www.bucataras.ro/retete/brownie-cu-mascarpone-si-caramel-77486.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.