Negresa cu mascarpone si caramel
Negresa :
6 oua
350 g unt
300 g ciocolata neagra (50%)
2 lg cacao
300 g zahar
300 g faina
Crema :
500 g mascarpone
150 g zahar pudra cu aroma de vanilie
200 g unt
100 ml smantana pentru frisca
50 g ciocolata cu lapte
50 g caramele cu lapte
Decor :
2 batoane snickers tocate
Mod de preparare Negresa cu mascarpone si caramel :
Negresa : untul cu ciocolata se topesc pe foc mic; lasam deoparte. Ouale intregi cu zaharul se mixeaza foarte bine, adaugam apoi ciocolata topita cu untul racite, iar la urma faina cu pudra de cacao ( cine doreste poate folosi ciocolata neagra 75% cacao si nu mai foloseste cacao ) cernute. Coacem negresa in tava ( 30*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius circa 20-25 minute. Lasam sa se raceasca.
Topim 50 ml smantana pentru frisca impreuna cu 50 g ciocolata cu lapte , apoi intindem peste prajitura rece.
Topim 50 ml smantana pentru frisca cu 50 g caramele cu lapte, apoi intindem peste ciocolata topita de mai sus.
Crema : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra, adaugam cate 1 lg din mascarponele de la temperatura camerei, pana il incorporam tot. Crema o intindem peste prajitura.
Peste crema asezam bucatele de snickers.
Dam prajitura la frigider . Taiem cu un cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
https://www.bucataras.ro/retete/brownie-cu-mascarpone-si-caramel-77486.html
Alte retete de negrese :
Arata genial! Mi-a lasat gura apa!