Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

Print Friendly, PDF & Email

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

4 lg ulei

 

Bezea nuci :

5 albusuri

5 lg zahar

6 lg nuci

2 lg faina

2 lg cacao

 

Crema :

5 galbenusuri

6 lg zahar

5 lg faina

600 ml lapte

esenta de vanilie

250 g mascarpone

 

Decor :

80 g zahar

80 g nuci intregi

 

Mod de preparare :

 Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, amestecand cu un tel sau o lingura. La urma incorporam faina amestecata cu pudra de cacao , cernute. Amestecam tot cu o lingura. Coacem compozitia in tava (25*35 cm sau 20*30 cm pt cine doreste o prajitura mai inalta) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Bezea nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam faina amestecata cu pudra de cacao si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. Coacem bezeaua in aceeasi tava de mai sus, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina, iar la urma laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediua, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si acoperim cu o folie alimentara. Lasam budinca sa se raceasca.

In crema racita adaugam cate 1 lingura pe rand din mascarponele de la temperatura camerei.

 Asamblare : blat cacao – 1/2 crema – bezea nuci – 1/2 crema – nuci caramelizate.

Nuci caramelizate : intr-o craticioara caramelizam zaharul, luam de pe foc si adaugam nucile intregi, amestecand bine. Rasturnam nucile imbracate in caramel pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca, apoi le macinam cu robotul.

Cine doreste poate insiropa blatul de cacao astfel : caramelizam 2 lg zahar, apoi stingem cu 100 ml apa rece. Tinem pe foc pana se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca, apoi insiropam.

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.