Tort sah

Share on Facebook39Share on Google+0Pin on Pinterest2Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Blat alb :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

12 lg faina

5 g praf de copt

 

Blat maro :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

10 lg faina

2 lg cacao

5 g praf de copt

 

Crema ciocolata :

600 ml frisca lichida

400 g ciocolata neagra (50%)

 

Sirop :

250 ml apa

2 lg zahar

esenta de vanilie

 

Decor :

pasta de zahar

ciocolata topita pentru patratele maro

 

 

Mod de preparare :

Crema ciocolata : punem frisca lichida intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc, adaugam ciocolata, o lasam cateva minute, apoi amestecam bine cu un tel. Crema obtinuta o lasam la temperatura camerei sa se racoreasca, apoi o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Crema o mixam in momentul in care asamblam tortul. Scoatem crema de la frigider si o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

 Sirop : apa cu zaharul le punem pe foc mediu si lasam circa 3 minute, apoi luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Lasam siropul sa se raceasca.

 Blat alb : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, laptele in 2-3 transe, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu un tel. Coacem compozitia in forma rotunda (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt sau intr-o forma patrata 24×24 cm, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.

 Blat maro : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare, apoi  adaugam laptele treptat, in 2-3 transe, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Amestecam cu un tel .Coacem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt (d=24 cm sau 24×24 cm) , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.

Blatul alb il taiem in 2 pe orizontala, apoi avem nevoie de 2 forme d=15 cm si d=7,5 cm. Asezam forma cu d=15 cm si cu un cutit decupam in jurul ei, apoi asezam forma cu d=7,5 cm si decupam si in jurul ei. Obtinem 3 cercuri cu diametre diferite.

 

La fel procedam si pentru blatul maro.

Cum procedam : vom avea 4 straturi de blat. Crema o impartim in 5 .

Primul blat : asezam inelul mare alb, in interiorul lui inelul mediu  maro, apoi in mijloc cercul alb. Insiropam blatul obtinut si intindem 1/5 din crema de mai sus (crema o mixam in momentul in care asamblam tortul).

Al 2-lea blat va fi astfel : inelul mare maro, in mijlocul lui inelul alb mediu, apoi cercul maro. Insiropam blatul obtinut si intindem 1/5 din crema de ciocolata.

Al 3-lea blat : inel mare alb, in mijlocul lui inelul mediu maro, iar in mijloc cercul alb. Insiropam si intindem 1/5 din crema.

Al 4-lea blat : inem mare maro, inem mediu alb, cerc maro. Insiropam blatul obtinut, intindem 1/5 din crema , iar  cu 1/5 crema ramasa, imbracam marginile tortului .

Decor : cine doreste poate imbraca tortul in pasta de zahar alba si cu ciocolata neagra topita sa formeze patrate asemenea tablei de sah . Eu am asezat patratele After eight.

 

Tortul arata foarte bine si daca ramane simplu, imbracat doar in crema de ciocolata. 🙂

Spor la prajiturit !!! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Tort sah

  1. otniela

    Tot ce faci tu este minunat si imi place sa iti urmaresc retetele. Multumesc pentru retetele minunate pe care le imparti cu noi!
    Am totusi o intrebare cu privire la pagina de facebook a ta: iti mai apartine? Am observat ca de un timp e schimbat stilul pe care il stiam eu, sunt tot felul de retete care nu sunt ale tale.

    • miremirc

      Multumesc 🙂 Pagina de fb Miremirc mi-au furat-o; acum noua pagina se numeste Miremirc.ro. Daca vrei poti da urmareste la noua pagina pentru a vedea in continuare retelele mele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.