Prajitura Fanta cu nuci

Print Friendly, PDF & Email

Blat cu nuci :

5 oua

5 lg faina

5 lg nuci macinate

5 lg zahar

1 lgt praf de copt

 

Crema branza :

500 g branza de vaci grasa

200 g unt (80%)

150 g zahar pudra

1 fiola esenta de vanilie

coaja rasa de la 1 lamaie

 

Glazura :

750 ml suc Fanta de portocale

2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)

4 lg zahar

 

Decor :

1-2 lg nuci macinate

 

Mod de preparare :

 Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot,galbenusurile pe rand, apoi incorporam nucile macinate amestecate cu faina si praful de copt. Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius.

 Crema de branza : mixam bine toate ingredientele de la temperatura camerei, cu mixerul, circa 3-4 minute. Crema obtinuta o intindem peste blatul cu nuci. Dam tava la frigider.

Glazura : praful de budinca il amestecam cu zaharul, apoi adaugam treptat sucul de Fanta. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.

Glazura o lasam circa 3-4 minute sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema. Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura sau o lasam la de seara pana dimineata. Presaram nucile macinate, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

 

O prajitura care merita incercata pentru ca se face relativ repede si pentru ca este absolut delicioasa… normal, pentru cei carora le plac prajiturile cu crema de branza 🙂 Cine doreste poate pregati un blat din 6 oua.

Spor la prajiturit !! 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.