Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Share on Facebook252Share on Google+0Pin on Pinterest3Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Blat :

6 oua

6 lg zahar

6 lg ulei

7 lg faina

esenta de vanilie

1 lgt praf de copt

 

Crema :

3 galbenusuri

400 ml lapte

130 g zahar

esenta de vanilie

4 lg faina

180 g unt

 

Spuma de ness :

3 albusuri

3 lg zahar

3 lgt ness

3 lg zahar pentru caramelizat

 

Decor :

ness

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul , esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt (cernute). Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Blatul rece, il taiem in 2.

Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam faina, amestecand , apoi laptele rece. Punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin; in el adaugam cate 1 lg din crema racita.

Intre cele 2 blaturi intindem crema si dam prajitura la frigider.

Spuma de ness : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi cele 3 lg zahar, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam ness-ul . La urma turnam in fir subtire zaharul caramelizat din cele 3 lg de zahar, in timp ce mixam. Aceasta spuma o intindem peste prajitura.

 Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat-spuma de ness.

Prajitura o taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.calatorprinviata.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-spuma-de-ness/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

3 Responses to Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

  1. Octavian

    Reteta ingenioasa, simpla si cu un gust deosebit. Am incercat-o si recomand tuturor ! Multumesc

    • miremirc

      Multumesc pentru ca ai incercat reteta si pentru ca ti-a placut 🙂

  2. Cristina

    Toate retetele sunt minunate. Felicitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.