Prajitura cu cocos si ciocolata

Share on Facebook191Share on Google+0Pin on Pinterest3Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

3 lg faina

2 lg cacao

 

Bezea cocos :

5 albusuri

150 g zahar

60 g cocos

2 lg faina

1 lgt praf de copt

 

Crema :

5 galbenusuri

150 g zahar

3 lg pline faina

2 lg cacao

500 ml lapte

200 g unt

 

Sirop :

200 ml apa

2 lg zahar

1 fiola esenta de rom

 

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma; incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu grija, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece, il taiem in 2.

 Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Coacem in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

 Sirop : apa si zaharul le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, circa 3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie; lasam siropul format sa se raceasca.

 Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam faina si pudra de cacao, iar la urma laptele rece treptat.  Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu un tel, pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. Omogenizam apoi impartim crema in 2.

Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Glazura obtinuta se intinde peste bezeaua de cocos.

Asamblare : 1/2 blat cacao insiropat-1/2 crema-1/2 blat cacao insiropat-bezea cocos-glazura ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Pentru cei care iubesc ciocolata si cocosul este o prajitura absolut delicioasa .

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.