Cremes frantuzesc

Share on Facebook779Share on Google+0Pin on Pinterest4Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

1 foaie cremes

 

Crema :

4 oua

250 ml lapte

2 lg amidon alimentar

200 g zahar

200 g ciocolata alba

20 g gelatina granulata

600 ml smantana pentru frisca

 

250 g piscoturi

250 ml cafea espresso

 

Glazura :

130 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata cu lapte sau neagra

 

Mod de preparare :

Crema : galbenusurile lemixam cu zaharul, adaugam amidonul, apoi laptele rece si punem pe foc mediu, intr-o cratita de inox cu fund dublu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc , adaugam ciocolata bucatele, amestecam bine, apoi gelatina hidratata in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.  In crema racita, mixata putin, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi albusurile mixate spuma.

Asamblare : foaie cremes-1/2 crema-piscoturi insiropate in cafea -1/2 crema-glazura (amestecam cele 2 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu).

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

O prajitura rapida, usoara si minunata ! 🙂 Spor la prajiturit !!

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2013/04/cremes-frantuzesc.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.