Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi

Share on Facebook1.2kShare on Google+0Pin on Pinterest2Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Ingrediente :

200 ml frisca lichida

500 ml iaurt (4%)

3 oua

150 g zahar

esenta de vanilie

15 g gelatina granulata

200 g piscoturi

300 g capsuni

 

Decor :

100 ml frisca lichida

bomboane cu rom

ciocolata alba

capsuni

 

Mod de preparare :

Hidratam gelatina in 80 ml apa rece circa 10 minute.

Intr-un castron mixam spuma frisca, adaugam apoi iaurtul (amestecam cu un tel), galbenusurile pe rand, esenta de vanilie, zaharul, apoi albusurile mixate spuma cu un praf de sare, iar la urma gelatina topita (dupa ce s-a hidratat o punem la microunde circa 15 secunde sau pe foc mic, amestecand mereu, fara sa dea in clocot) . Omogenizam cu un tel.

 Asamblare : o forma rotunda (d=24 cm) o tapetam cu folie alimentara sau nu si asezam un strat de crema, bucatele de capsuni, piscoturi, apoi crema, bucatele de capsuni, piscoturi si ultimul strat este de crema. Piscoturile nu trebuie insiropate.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi il rasturnam pe un platou si il decoram.

 

Un super delicios tort si super rapid ! Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : http://veresnicusor.com/dulciuri/tort-de-iaurt-cu-piscoturi.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.