Tort Monica

Print Friendly, PDF & Email

Blat alb :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

12 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Blat maro :

2 oua

6 lg zahar

12 lg lapte

10 lg faina

2 lg cacao

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

1 l lapte

12 lg zahar

250 g unt

200 g cocos

 

Decor :

400 ml smantana pentru frisca

3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

bilute colorate

cocos

 

Mod de preparare :

 Blat alb : albusurile le mixam cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile, apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute.

Blatul rece il taiem in 2.

Blat maro : albusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, apoi laptele, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Eu am folosit 100 g ciocolata neagra topita si racorita. Data viitoare voi folosi cacao. Coacem in tava (d=24 cm) tapetata cu hartie de opt, la 180 grade Celsius.

Blatul rece il taiem in 2.

Crema : fierbem toate ingredientele, circa 3 minute, la foc mediu.

 Asamblare : folosim o oala cu pereti inalti cu d=24 cm si asamblam astfel : 2 polonice de crema fierbinte-1/2 blat alb-crema fierbinte-1/2 blat maro-crema fierbinte-1/2 blat alb-crema fierbinte-1/2 blat maro-crema fierbinte.

Dam oala la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Rasturnam oala invers, cat este cald tortul.

Imbracam tortul in frisca batuta spuma si decoram.

 

Un tort ieftin si delicios ! Mersi Zoe pentru reteta !! 🙂

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.