Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie

Share on Facebook2.4kShare on Google+0Pin on Pinterest90Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Blat cacao :

6 oua

200 g zahar

200 ml iaurt gras

100 ml ulei

1 plic praf de copt (10 g)

un praf de sare

esenta de vanilie

200 g faina

2 lg cacao

 

200 g capsuni

 

Crema vanilie :

4 galbenusuri

150 g zahar

4 lg faina

400 ml lapte

esenta de vanilie

175 g unt (80%)

 

Decor :

bilute de ciocolata

ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam galbenusurile cu uleiul treptat, apoi adaugam iaurtul si praful de copt stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasam deoparte.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste ea turnam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam tot cu lingura, apoi intindem compozitia in tava ( 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Peste compozitia din tava asezam bucatele de capsuni trecute prin putina faina.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.

 Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina, mixand mai departe, apoi incorporam laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel, pana cand crema se ingroasa. Adaugam esenta de vanilie si acoperim cu o folie alimentara.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin , apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita.

Intindem crema de vanilie peste blatul rece, iar deasupra presaram bilute de ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta , sters de apa.

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.