Prajitura cu iaurt si capsuni

Ingrediente :

5 oua

200 g zahar

un praf de sare

200 ml iaurt simplu

100 ml ulei

1 plic praf de copt (10 g)

esenta de migdale

200 g faina

 

150-200 g capsuni proaspeti

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Galbenusurile le mixam cu uleiul treptat, apoi adaugam iaurtul, esenta de migdale si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Lasam deoparte. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile de mai sus. Amestecam cu o lingura, apoi adaugam faina cernuta. Omogenizam in continuare cu lingura, cu miscari circulare. Turnam compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatele de capsuni (spalam capsunile, le stergem de apa cu un prosop de hartie, apoi le taiem bucatele) stropite cu putina faina. Dam tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit si o decoram cu zahar pudra.

O prajitura rapida, gustoasa si foarte usor de realizat . Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : http://desertdecasa.ro/prajitura-cu-iaurt-si-capsuni/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.