Prajitura cu crema de ciocolata alba

Share on Facebook1.8kShare on Google+0Pin on Pinterest98Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Blat cacao :

6 oua

150 g zahar

200 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

40 ml ulei

40 ml apa rece

3 lg pline cacao

 

Crema ciocolata alba :

400 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)

5 g gelatina granulata

 

Sirop :

100 g zahar

1 lg apa rece

250 ml apa

 

Glazura :

150 g ciocolata cu lapte

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Crema ciocolata alba : hidratam gelatina in 30 ml apa rece timp de 10 minute. Intr-o cratita de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Amestecam pentru omogenizare, apoi adaugam gelatina topita ( punem pe foc mic pentru a topi gelatina hidratata, amestecand mereu, fara a o da in clocot). Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Dupa ce crema s-a racit, o mixam pana se ingroasa bine, timp de cateva minute.

Blat cacao : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; adaugam apa rece treptat, mixand mereu. Incorporam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Amestecam in continuare , tot cu lingura, prin miscari circulare. Compozitia o punem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 – 25 minute . Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2.

Sirop : caramelizam zaharul cu 1 lg apa rece, apoi stingem cu cei 250 ml apa rece si punem pe foc pana se dizolva tot caramelul. Lasam sa se raceasca.

Glazura : intr-o cratita punem toate ingredientele, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare.

Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema -1/2 blat insiropat-glazura .

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

O prajitura rapida si usor de realizat . Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : https://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-crema-de-ciocolata-alba.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.