Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

Print Friendly, PDF & Email

800 g aluat foietaj

4 albusuri

100 g zahar

300 g nuci macinate

1 lg plina cacao

 

Crema : 

2 plicuri budinca de ciocolata (80 g)

700 ml lapte

100 g zahar

4 galbenusuri

200 g ciocolata neagra

2 lg rom

400 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluatul de foietaj il pudram cu putina faina si il intindem putin cu sucitorul de lemn, apoi il impartim in 10 dreptunghiuri lungi, circa latimea tavii de aragaz . Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. Amestecam cu lingura, apoi compozitia o intindem pe fiecare dreptunghi de aluat.

Rulam fiecare dreptunghi, apoi le asezam in tava de aragaz, pe latimea tavii, tapetata cu hartie de copt. Intepam fiecare rulou cu o furculita, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 45 -50 minute.

Lasam rulourile sa se raceasca.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca si laptele rece. Punem cratita pe foc , amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata (eu am folosit ciocolata cu lapte) rupta bucati si rom-ul. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema rece incorporam smantana pentru frisca mixata spuma, in care am adaugat (la sfarsit) cele 2 lg de zahar pudra .

Asezam rulourile intr-o tava, iar peste ele intindem crema de ciocolata. Cine doreste poate cerne pudra de cacao sau folosi o glazura de ciocolata (200 g ciocolata,2 lg unt, 4 lg lapte).

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem .

 

Foarte foarte buna ! Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.