Cabana cu piscoturi, banane si vanilie

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente :

2 plicuri budinca de vanilie (80 g)

600 ml lapte

6 lg rase zahar

250 g unt

100 g zahar pudra cu aroma de vanilie

2 banane

200 g piscoturi

250 ml lapte

biscuiti oreo macinati

 

Mod de preparare :

Pregatim budinca de vanilie astfel : 450 ml lapte ii punem intr-o craticioara pe foc; separat amestecam restul de lapte rece cu praful de budinca si zaharul,. Amestecam pana se dizolva praful de budinca, apoi turnam in fir subtire peste laptele care incepe sa fiarba. Amestecam pana obtinem o budinca groasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam apoi zaharul pudra cu aroma de vanilie, mixand pana se topeste zaharul pudra. In acest unt dulce punem cate 1 lg din budinca racita.

Asamblare : piscoturile le inmuiem in lapte, apoi asezam cate 3 pe rand si 3 pe coloana. Peste piscoturi asezam crema, apoi banane taiate rondele,cate 2 piscoturi inmuiate in lapte pe rand si 3 piscoturi pe coloana, crema, banane rondele, 1 piscot pe rand si 3 pe coloana, apoi cu restul de crema imbracam cabana noastra.

Deasupra presaram cu grija biscuiti oreo macinati (eu am folosit 6 biscuiti).

Punem cabana la frigider pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Un desert rapid, usor si foarte bun ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : https://www.coolinarika.com/recept/992031/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.