Prajitura ruseasca cu branza de vaci

Share on Facebook1.7kShare on Google+0Pin on Pinterest4Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Aluat fraged :

200 g unt rece

150 g zahar

350 g faina

5 g praf de copt

2 lg cacao

1 ou

 

Umplutura de branza :

500 g branza de vaci

150 g unt moale

150 g zahar

esenta de vanilie

coaja rasa de la 1 lamaie

4 oua

1 plic budinca de vanilie (40 g)

 

Decor :

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Aluat fraged : framantam toate ingredientele. Din aluatul obtinut lasam deoparte 1/3 invelit in folie alimentara. Restul de aluat il intindem pe fundul formei tapetata cu hartie de copt ( d=25 cm ) si pereti.

Umplutura : mixam toate ingredientele bine de tot, apoi intindem peste aluatul din forma.

Din restul de aluat , formam bilute mici, pe care le asezam peste umplutura, fara a le apasa. Marginea ramasa de aluat, o impingem usor in jos, cu ajutorul degetelor, pana la nivelul umpluturii.

Coacem prajitura, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1 ora. lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si feliem cu un cutit bine ascutit.

Excelent de buna. Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://www.bucatarmaniac.ro/2016/01/prajitura-ruseasca-cu-branza.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.