Prajitura Luna

Print Friendly, PDF & Email

Blat :

6 albusuri

6 lg zahar

1 lg rom

4 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

6 galbenusuri

6 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (80 g)

700 ml lapte

200 g unt

80 g zahar pudra cu aroma de vanilie

30 g cocos

 

300 g piscoturi

200 ml cafea espresso indulcita putin

 

Glazura :

180 g ciocolata cu capsuni Milka

1 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

   Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma. Adaugam rom-ul treptat, apoi faina cu praful de copt cernute, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu praful de budinca, iar la urma cu laptele . Punem pe foc mediu , amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra , apoi cate o lingura din crema racita. Impartim in 2. O parte o amestecam cu cele 30 g cocos, iar o parte ramane simpla.

 Asamblare : blat- 1/2 crema vanilie cu cocos- piscoturi inmuiate in cafea espresso usor indulcita-1/2 crema vanilie- glazura de ciocolata (amestecam cele 3 ingrediente pe foc mic, pana la omogenizare).

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Prajitura Luna

  1. Ioana

    Buna! Am incercat aceasta prajitura, dar blatul a iesit ca un cauciuc..O sa o mai incerc, dar in combnatie cu alt blat. :(.

    • miremirc

      Nu are cum sa iasa ca un cauciuc…e un blat usor de realizat…chiar imi pare rau ca nu ti-a iesit…:(

  2. Ioana

    Revin…am taiat prajitura a doua zi si intradevar era foarte buna, blatul nu mai avea textura aceea de guma…deci, secretul e sa fie taiata abia dupa 24 de ore. Imi cer scuze pt primul comentariu. Paste fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.