Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Share on Facebook3kShare on Google+0Pin on Pinterest15Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Aluat fraged :

250 g faina

140 g unt

1 ou

70 g zahar pudra

1 plic praf de copt (10 g)

1-2 lg smantana

 

gem de capsuni

1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate

 

Umplutura :

6 oua

200 g zahar

200 g nuci macinate

3 lg faina

 

Crema cafea :

3 galbenusuri

150 g zahar

2 lg cacao

100 ml cafea espresso tare

200 g unt

50 g zahar pudra

 

Decor :

50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

 Aluat fraged : framantam toate ingredientele, apoi intindem foaia in tava (25*35 cm, dar cred ca merge si intr-o tava mai mare) tapetata cu hartie de copt. Deasupra intindem gem de capsuni si visinele scurse din compot, fara samburi.

Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu nucile macinate. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Intindem umplutura peste visinele din tava.

Coacem prajitura , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca.

 Crema cafea : mixam galbenusurile cu zaharul, cu pudra de cacao si cafeaua espresso tare, racita. Punem pe foc mediu, circa 5 minute, amestecand mereu . Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu cele 50 g zahar pudra, apoi in el adaugam cate o lingura din crema cu cacao rece. Crema obtinuta o intindem peste prajitura rece.

 Decor : peste prajitura radem 50 g ciocolata cu lapte, sau ciocolata neagra, alba, fiecare cum doreste.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Se feliaza foarte usor.

Foarte f0arte buna . Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-nuca-visine-si-crema-de-cafea-79584.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.