Sochniki -copturi cu branza

Share on Facebook434Share on Google+0Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Aluat :

100 g unt

150 g zahar

2 oua mici

1/4 lgt sare

100 ml smantana (20%)

esenta de vanilie

400 g faina

1 lgt praf de copt

 

Umplutura :

200 g branza de vaci

1 lg smantana

1 albus

esenta de vanilie

3 lg zahar

1,5 lg faina

 

Uns :

1 galbenus

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Umplutura : amestecam toate ingredientele.

Aluat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand sau 1 ou mare, apoi sarea, esenta de vanilie, smantana, iar la urma faina amestecata cu praful de copt, cernute. Framantam un aluat moale si elastic, pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 minute. Scoatem aluatul din folie si il taiem in 2. O parte o punem in folie la frigider, iar o parte o impartim in 6 parti egale si intindem 6 discuri cu d=10 cm. La fel procedam si cu celalaltan bucata de aluat. Trebuie sa obtinem 12 discuri. Pe jumatate din fiecare disc de aluat punem cate 1 lg din umplutura, apoi aducem partea goala de aluat peste umplutura. Ungem cu galbenus de ou si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 20 minute. Pana se rumenesc usor deasupra. Reci, le pudram cu zahar pudra.

Sochniki sunt o delicatesa traditionala ukrainiana. Umplutura poate fi imbogatita si cu fructe : afine, cirese, capsuni. Se servesc ca desert langa ceai.

Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : http://valeriesfood.md/blog/sochiniki-copturi-cu-branza/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.