Chec englezesc cu mere

Share on Facebook674Share on Google+2Pin on Pinterest4Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Ingrediente :

200 g unt

150 g zahar

esenta de vanilie

3 oua

120 ml smantana

10 g praf de copt (1 plic)

250 g faina

3 mere

1 lg zahar brun

scortisoara (optional)

 

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Intr-un castron amestecam untul topit cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam cate 1 galbenus, mixand bine dupa fiecare.

Dupa cel de-al 3-lea galbenus, mixam pana obtinem o crema , circa 1 minut .

Adaugam smantana, mixand , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet, apoi cernem faina, amestecand bine.

La sfarsit incorporam albusurile batute spuma.

Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt (peste hartia de copt), atat pe fundul formei, cat si pe pereti.

Curatam merele si asezam felii mai groase peste aluatul din tava. Presaram zaharul brun si cine doreste si scortisoara macinata.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-50 minute. Facem testul scobitorii. Lasam sa se raceasca, apoi cernem deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

 

Un desert foarte rapida si absolut delicios ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.