Profiterol

Aluat choux :

200 ml apa

200 ml ulei

10 lg faina

5 oua

 

Crema :

6 galbenusuri

200 g zahar

6 lg faina (sau amidon alimentar)

700 ml lapte

esenta de vanilie

50 g unt

 

3 lg cacao

lapte (circa 200 ml)

 

Decor :

50 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare :

Procedam la fel ca si la aluatul pentru  http://miremirc.ro/2013/01/24/eclere-cu-vanilie-si-frisca/.

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu faina si la urma cu laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie si untul. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Punem crema de vanilie intr-un pos si umplem fiecare choux, prin partea inferioara. Le asezam intr-o tava pana le terminam.

In restul de crema ramas, adaugam cele 3 lg de cacao amestecate cu laptele rece .Trebuie sa obtinem o crema de ciocolata mai moale, ca o glazura.

Fiecare choux il scufundam in glazura de ciocolata cu partea superioara .

 Decor : topim ciocolata cu lapte, o punem intr-o punga si taiem un coltisor foarte mic. Cu punga trasam linii fine peste choux-ri.

 

Lasam profiterolul la frigider pentru 2-3 ore, apoi servim.

 

 

Foarte bune !! Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.