Prajitura cartof

Print Friendly, PDF & Email

Blat :

3 oua

100 g zahar

80 g faina

20 g amidon alimentar

 

Crema :

130 g unt

50 g zahar pudra

50 ml lapte condensat nefiert

1 lg cognac

 

Decor :

1 lg cacao

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

   Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, apoi faina impreuna cu amidonul ,cernute. Amestecam cu miscari circulare. Coacem in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzi, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

 Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat laptele condensat.

 Asamblare : maruntim blatul cu robotul , apoi il adaugam treptat peste crema. La sfarsit incorporam lingura de cognac.

Din aceasta compozitie formam circa 10-11 cartofi, pe care apoi ii tavalim prin amestecul de cacao si zahar pudra . Ii lasam deoparte pentru circa 10 minute, apoi ii mai tavalim o data.

Dam “cartofii” la frigider pentru circa 2 ore , apoi putem servi. Sunt mega deliciosi 🙂

 

Foarte foarte buni ! Dupa parerea mea trebuie portia dublata.

 

Sursa : https://gustosel.com/2015/02/10/prajitura-cartof/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.