Castagnole

Ingrediente :

2 oua

75 g unt topit

60 g zahar

50 ml lichior anason (eu am pus rom)

coaja rasa de la 1/2 lamaie

300 g faina

10 g praf de copt

 

Tavalit :

zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos

 

Mod de preparare :

Se framanta toate ingredientele, daca mai trebuie putina faina adaugam 1 lg si framantam un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca circa 15 minute, apoi il rulam, impartim in 4 bucati, iar din fiecare bucata formam un sul lung, din care vom taia bucatele mici, cat o castana. Cu palmele, formam bilute mici de aluat.

Prajim in ulei incins, le scoatem pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos.

Castagnolele sunt un desert tipic carnavalului italian. Fiind de marimea unei castane , au primit denumirea de Castagnole.

Foarte bune !! 🙂  Spor la prajiturit !!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.