Eclere cu crema de cafea si caramel

Print Friendly, PDF & Email

Aluat :

200 ml apa

200 ml ulei

10 lg faina

5 oua

 

Crema cafea :

5 galbenusuri

175 g zahar

500 ml lapte

75g faina

5 lgt ness

 

Sos de caramel :

250 g zahar brun

190 ml smantana pentru frisca

70 g unt

 

Mod de preparare :

Aluat : procedam la fel cum am pregatit Eclere cu vanilie si frisca.

Crema cafea : galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina si ness-ul, apoi cu laptele rece. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc , acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

 Sos de caramel : procedam la fel ca si aici .

Asamblare : taiem eclerele pe lungime, le umplem cu crema de cafea, iar partea de deasupra o glazuram cu sosul de caramel. Sosusl daca a stat la frigider, il incalzim 10 sec la microunde, apoi il putem folosi.

Delicioase !!

Spor la prajiturit !! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.