Sos de caramel

Share on Facebook61Share on Google+0Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Ingrediente :

250 g zahar brun

190 ml smantana pentru frisca

70 g unt

 

Mod de preparare :

Caramelizam zaharul intr-o cratita de inox cu fund dublu si pereti mai inalti, luam de pe foc si adaugam smantana pentru frisca, punem din nou pe foc , amestecand mereu, pana cand smantana este incorporata, adaugam untul de la temperatura camerei , amestecand mereu. Tinem caramelul pe foc mediu spre mic, circa 5 minute, amestecand mereu in el. Dam de pe foc , turnam caramelul intr-un borcanel si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei, acoperim cu capacul si il dam la frigider. Il putem pastra circa 2 saptamani , chiar 1 luna in frigider.

 

Sosul de caramel l-am folosit la http://miremirc.ro/2016/11/24/cheesecake-cu-caramel/, dar se poate folosi si la umplerea biscuitilor, glazurarea eclerelor, in prajituri, clatite umplute cu branza de vaci …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.