Saratele cu branza de burduf

Ingrediente :

500 g faina

250 g unt (80%)

100 g telemea de vaca

100 g branza de burduf

200 ml iaurt natur 3,5 %

1 lg chimen

 

Uns deasupra :

1 ou

 

Mod de preparare :

Cernem faina intr-un castron , adaugam untul rece de la frigider dat pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua rasa tot mare, branza de burduf sfaramata , lingura de chimen si framantam un aluat nisipos.

Adaugam apoi iaurtul si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Nu trebuie framantat decat putin . Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

Presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in 2. Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat, decupam, apoi ungem cu ou batut. Asezam saratelele in tava tapetata cu hartie de copt, apropiate unele de altele, deoarece saratelele vor creste in sus si se vor aduna.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc bine., circa 15-20 minute.

 

Absolut crocante si o super buna reteta de saratele .

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/saratele-cu-branza-si-chimen.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.