Blat vanilie :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
5 lg faina
esenta de vanilie
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
3 lg faina
2 lg cacao
esenta de rom
gem de caise
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Blat vanilie : amestecam galbenusurile cu uleiul treptat, ca la maioneza si esenta de vanilie. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile de mai sus, faina, amestecand cu o lingura. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Blat cacao : galbenusurile le amestecam cu uleiul treptat, adaugam esenta de rom. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul, mixand bine, adaugam galbenusurile de mai sus, si faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura. Coacem in aceeasi forma 25*35 cm, tapetata cu hartie de copt, la 160 grade Celsius, circa 25 minute.
Blaturile reci le lipim cu gem de caise, iar deasupra cernem zahar pudra cu aroma de vanilie.
O prajitura usoara, rapida, pufoasa si gustoasa.
Spor la prajiturit !! 🙂

Lasă un răspuns