Chec la tava cu kiwi si banane

Print Friendly, PDF & Email

Aluat :

100 g unt (80%) moale

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

180 g piure de kiwi (2 kiwi)

4 oua

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt (10 g )

zeama de lamaie

250 g faina

 

Glazura :

100 g crema de branza

100 g smantana pentru frisca

50 g unt (80%)

50 g zahar pudra cu aroma de vanilie

1 banana terciuita

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

bombonele colorate

 

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam apoi piureul de kiwi, galbenusurile si praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, iar la sfarsit faina cernuta.

Turnam compozitia in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170  grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si pregatim glazura .

       Glazura : mixam toate ingredientele, iar la urma adaugam banana terciuita cu furculita , amestecand cu o lingura . Crema obtinuta o intindem peste checul de mai sus. Smantana pentru frisca o batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si intindem peste crema. Eu nu am mai pus . Deasupra presaram bombonele colorate.

 

Un super bun chec cu fructe. Absolut delicios !!

Spor la prajiturit !! 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.