Tort exotic

Share on Facebook1.4kShare on Google+2Pin on Pinterest5Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LA MULTI ANI 2017 !!!

Blat :

8 oua

8 lg zahar

8 lg ulei

9 lg faina

un praf sare

 

Crema :

5 oua

8 lg zahar

200 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

10 g gelatina granulata (1 plic)+50 ml apa rece

500 ml smantana pentru frisca

3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

1 compot ananas

 

Decor :

2 banane

2 kiwi

1/2 compot piersici

1 compot mandarine

1/2 compot visine

700 ml smantana pentru frisca

4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

1 plic gelatina transparenta

 

Mod de preparare :

Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, ca la maioneza, iar la urma faina. Amestecam cu miscari circulare si turnam compozitia in forma (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2.

 Crema : ouale le mixam cu zaharul, apoi adaugam laptele. Punem cratita de inox cu fund dublu pe foc mediu, amestecand mereu, pana obtinem o crema de consistenta unei smantani. Luam de pe foc si acoperim cu folie alimentara . Lasam la rece.

Hidratam gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim, fara sa o fierbem . Peste gelatina topita adaugam 2-3 linguri din crema rece, apoi incorporam peste restul de crema. Amestecam bine si adaugam esenta de vanilie , ananasul taiat cubulete mic si apoi smantana pentru frisca batuta spuma amestecata cu 3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie.

       Asamblare : tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, intindem o parte din crema cat sa acoperim fundul tavii, apoi asezam 1/2 blat insiropat cu suc de ananas, apoi restul de crema si blatul. Dam tava la frigider de seara pana dimineata.

A doua zi rasturnam tortul invers pe un platou dreptunghiular, asezam fructele deasupra si imbracam tortul in smantana pentru frisca batuta spuma, la care am adaugat zaharul pudracu aroma de vanilie .

Deasupra , peste fructe intindem cu lingura gelatina transparenta pregatita dupa instructiunile de pe plic. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.

Un super mega bun tort !! 🙂

 

Mersi Geta !! 🙂 Te pup !! La multi ani cu sanatate si bucurii acolo unde esti 🙂

Varianta mai simpla si mai ieftina : forma de tort o tapetam cu folie alimentara, asezam rondele de portocala si kiwi una linga alta, inclusiv pe margini, apoi intindem o parte din crema-1/2 blat insiropat-restul de crema si 1/2 blat. A doua zi rasturnam invers. Puntem folosi o forma rotunda de tort d=26 cm sau chiar d=28 cm atunci cand coacem blatul, apoi asamblam tortul tot in forma rotunda.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.