Stangluri de ciocolata

Share on Facebook652Share on Google+0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Bezea cu nuci :

8 albusuri

un praf de sare

250 g zahar

200 g nuci macinate

 

Crema ciocolata :

8 galbenusuri

100 g zahar

3 lg cacao

150 g unt (80%)

 

Mod de preparare :

Bezea cu nuci : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pudra, mixand mereu, apoi nucile macinate. Intindem compozitia in tava mare de la aragaz. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.

 Crema ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam pudra de cacao si punem pe baie de aburi, pana se ingroasa putin. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema de cacao rece. Crema o intindem intre cele 2 foi si deasupra. Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem si servim.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2009/09/20/stangluri-de-ciocolata/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.