Lemon curd

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente :

100 ml zeama de lamaie

150 g zahar

2 oua

75 g unt (80%)

 

Mod de preparare :

Punem intr-o craticioara zeama de lamaie si zaharul, pe foc mediu, amestecand pana incepe sa fiarba si zaharul este topit. Separat batem bine cele 2 oua si peste ele turnam in fir subtire sucul fierbinte, amestecand mereu. Rasturnam in craticioara si punem pe foc din  nou, amestecand circa 5 minute, pana dispare spuma si obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Luam de pe foc si incorporam untul bucatele. Amestecam bine si punem lemon curd-ul obtinut intr-un recipient cu capac. Lasam la temperatura camerei sa se raceasca, apoi il punem la frigider . Daca borcanul este sterilizat se poate tine Lemon curd-ul la rece si pana la 1 luna. Am obtinut 380 g de Lemon curd .

 

Lemon curd se foloseste in  prajituri, la umplerea biscuitilor si fiecare cum doreste .

Excelent de buna crema  🙂

 

Eu am folosit Lemon curd la  http://miremirc.ro/2016/11/05/prajitura-cu-ciocolata-alba-si-lemon-curd/ , http://miremirc.ro/2016/12/19/fursecuri-linzer-cu-mac-si-lemon-curd/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.