Prajitura cu bezea cu nuca si crema de vanilie

Print Friendly, PDF & Email

dsc_0416

Bezea cu nuci :

8 albusuri

un praf de sare

200 g zahar

200 g nuci prajite si tocate grosier (alune, migdale, arahide)

2 lg faina

esenta de vanilie

 

Crema vanilie :

8 galbenusuri

8 lg zahar

8 lg faina

800 ml lapte

250 g unt (80%)

esenta de vanilie

 

Strat biscuiti :

250 g biscuiti

100 ml lapte

 

Glazura ciocolata :

200 g ciocolata cu lapte

2 lg unt

4 lg lapte

 

Decor :

cocos

 

Mod de preparare :

 Bezea cu nuci : eu am folosit arahide prajite si tocate grosier. Mixam spuma albusurile cu sarea, adaugam zaharul si esenta de vanilie, mixand pana se topeste zaharul si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi arahidele (sau nucile).

Coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi desfacem hartia.

dsc_0306

dsc_0307

 Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu faina si cu laptele rece treptat; punem pe foc mediu cratita, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita si esenta de vanilie. Crema o intindem peste bezeaua cu nuci.

dsc_0308

dsc_0309

dsc_0310

dsc_0364

dsc_0367

Peste crema asezam un strat de biscuiti inmuiati in lapte caldut.

dsc_0369

   Glazura ciocolata : intr-o cratita cu fund dublu de inox, punem ciocolata bucati, laptele si untul, pe foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza; intindem peste stratul de biscuiti si dam prajitura la rece.

dsc_0370

dsc_0372

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

dsc_0416

dsc_0377

dsc_0391

O prajitura de sarbatore ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa :  http://www.floaredetei.ro/prajitura-cu-blat-din-bezea-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-2/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.