Fursecuri baci di dama

dsc_1256

Ingrediente :

150 g faina

150 g alune de padure

110 g unt

110 g zahar

un praf de sare

70 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare :

Intr-un bol cernem faina, adaugam praful de sare, untul moale de la temperatura camerei si alunele prajite si macinate fin (dupa ce alunele s-au prajit si s-au racit, se freaca intre palme pentru a le curata de coaja).

dsc_1202

Se framanta aluatul cat sa il putem aduna intr-o bila pe care il punem la frigider pentru circa 3 ore sau la congelator pentru circa 15 minute, in folie alimentara. Scoatem aluatul de la rece si din el modelam bilute mici de circa 7 g . Le asezam in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt , apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute.

dsc_1204

dsc_1207

dsc_1209

dsc_1210

dsc_1211

Lasam bilutele sa se raceasca, apoi lipim 2 cate 2 cu ciocolata neagra topita.

dsc_1214

 

dsc_1218

 

dsc_1256

dsc_1261

dsc_1272

dsc_1278

 

Super mega bune !! 🙂  Spor la prajiturit !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Fursecuri baci di dama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.