Alfajores-biscuiti cu crema caramel

dsc_1095

Aluat :

100 g faina

150 g amidon alimentar din porumb

100 g unt

1 lgt praf de copt

1/4 lgt bicarbonat de sodiu

75 g zahar

2 galbenusuri

1 lgt extract de vanilie

coaja rasa de lamaie (optional)

 

Umplutura :

1 conserva lapte condensat indulcit (400 g )

 

Decor :

zahar pudra

 

Mod de preparare :

 Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam circa 3 minute cu zaharul , adaugam apoi galbenusurile pe rand, extractul de vanilie (sau esenta de vanilie ) , iar la urma faina amestecata cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cine doreste poate incorpora si coaja rasa de lamaie. Framantam putin aluatul, cat sa obtinem o bila, pe care o aplatizam usor si o invelim in folie alimentara.

dsc_1073

dsc_1074

dsc_1078

Aluatul in folie il tinem la frigider pentru minim 3 ore. Dupa ce il scoatem din frigider, il lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi il intindem subtire, cu sucitorul, pe masa cu faina. Decupam cerculete cu d=5 cm. Asezam cerculetele de aluat in tava mare tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

dsc_1079

dsc_1080

dsc_1081

Umplutura : conserva de lapte condensat indulcit o fierbem intr-o oala cu apa , timp de 3 ore. Lasam sa se raceasca, apoi desfacem conserva si folosim crema caramel formata.

dsc_1083

Cu aceasta umplutura delicioasa lipim biscuitii 2 cate 2.

dsc_1093

Pudram biscuitii cu zahar pudra.

dsc_1109

dsc_1095

dsc_1127

Biscuitii se pot pastra 1 saptamana in cutie sau 2 luni la congelator. Aluatul necopt se poate pastra si el la frigider pentru 3 zile sau la congelator pentru 1 luna.

 

Spor la prajiturit !!  🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.