Prajitura cu piersici si mascarpone

Share on Facebook1.8kShare on Google+0Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

dsc_0779

Blat :

6 oua

6 lg zahar

4 lg ulei

6 lg faina

3 lg cocos

1/2 lgt praf de copt

 

Crema :

150 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

1 borcan compot piersici (700 g)

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

10 g gelatina granulata

 

Glazura :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

150 g crema de branza

 

Decor :

2 lg cocos

 

Mod de preparare :

   Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile frecate cu uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cocos-ul. Omogenizam cu o lingura. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul racit il taiem in 3.

Eu am urmat reteta de blat din 5 oua a Mihaelei (http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-piersici-si-mascarpone/), adica : 5 oua, 5 lg zahar, 3 lg ulei, 5 lg faina, 2 lg cocos si 1/2 lgt praf de copt . Am copt blatul in tava 20*30 cm. Mi s-a parut cam multa crema (eu am folosit 250 g mascarpone in loc de 125 g ) si putin blat.

dsc_0723

dsc_0724

dsc_0725

dsc_0726

 Crema : hidratam gelatina in 30 ml apa rece; smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara pe foc mediu pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba. Lasam cateva secunde, apoi amestecam pentru omogenizare. Acum adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,apoi piureul de piersici (piersicile stoarse bine de compot) . Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru minim 2 ore. Mixam putin crema, apoi adaugam mascarponele si zaharul pudra. Crema obtinuta o impartim in 2.

dsc_0729

dsc_0730

dsc_0731

dsc_0732

dsc_0733

dsc_0734

 Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat.

dsc_0736

 Glazura : smantana pentru frisca o mixam pana devine pufoasa, adaugam apoi zaharul pudra si crema de branza. Aceasta glazura o intindem peste prajitura. Presaram cocos deasupra.

dsc_0742

Prajitura se poate servi si fara sa mai stea la frigider.

dsc_0743

dsc_0748

dsc_0779

dsc_0822

 

dsc_0873

 

O prajitura cremoasa, pufoasa si absolut delicioasa !!  🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.