Fursecuri non plus ultra

Print Friendly, PDF & Email

dsc_0500

Aluat :

250 g unt

400 g faina

3 galbenusuri

3 lg zahar pudra

1 lgt esenta de vanilie

 

Bezea :

3 albusuri

150 g zahar

1 lgt otet

 

gem de caise, prune…

 

Mod de preparare :

     Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam untul moale de la temperatura camerei, framantand cu varfurile degetelor un aluat nisipos; adaugam galbenusurile, zaharul pudra, esenta de vanilie si framantam un aluat elastic.

dsc_0481

Pe masa cu faina intindem aluatul, cu suciorul, apoi cu ajutorul unui paharel de tuica, formam cerculete.

dsc_0482

Cerculetele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de la aragaz).

dsc_0483

 Bezea : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat (eu am folosit 250 g zahar dar mi s-a parut foarte mult), apoi otetul picatura cu picatura; mixam circa 20 minute. Bezeaua obtinuta o punem intr-un pos , si formam moturi pe fiecare cerculet de aluat.

dsc_0484

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit, la 100 grade Celsius, circa 1 h 20 minute.

dsc_0486

Lasam fursecurile sa se raceasca, apoi le lipim 2 cate 2.

dsc_0489

dsc_0500

dsc_0513 dsc_0505

Spor la treaba ! 🙂

 

Sursa : http://www.teoskitchen.ro/2008/06/fursecuri-non-plus-ultra.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.