Fursecuri degete de vrajitoare

Print Friendly, PDF & Email

dsc_0389

Ingrediente :

200 g unt (80%)

200 g zahar pudra

2 oua

550 g faina

un praf de sare

1 lgt esenta de vanilie

1/2 lgt esenta de migdale

 

55 samburi migdale decojiti

2-3 lg gem de visine, prune…

 

Mod de preparare :

Cum decojim samburii de migdale : fierbem apa intr-o craticioara, luam de pe foc si adaugam samburii ; lasam 3-4 minute, stoarcem de apa si ii decojim foarte usor.

Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra, mixand circa 3 minute, adaugam cate 1 ou pe rand, mixand mereu, apoi esentele, iar la sfarsit sarea si faina. Framantam cat sa obtinem un aluat pe care il putem lucra, apoi il impartim in 2 suluri.

dsc_0330 dsc_0331 dsc_0332

Fiecare bucata o rulam sul, apoi il taiem in 20 bucati. Din fiecare bucatica formam cate un snur lung de 10-12 cm, pe care apoi il crestam cu cutitul de 3 ori in 2 locuri. Asezam degetele obtinute in tava tapetata cu hartie de copt.

dsc_0333 dsc_0336

Ungem cu gem de visine o parte a samburelui de migdale, apoi il asezam pe varful degetului, apasandu-l usor.

dsc_0338

Obtinem circa 55 de degete . Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

dsc_0341

Pentru a fi mai inspaimantatoare degetele, le trecem baza prin gem de visine. Asta pentru cine doreste…

dsc_0402

dsc_0389

Foarte bune, dar nu oricine le poate manca….:)))))

 

Sursa : http://divainbucatarie.ro/2011/10/20/degete-de-vrajitoare/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.