Prajitura Santicler

Print Friendly, PDF & Email

dsc_0126

Blat :

5 oua

250 g zahar

10 lg apa rece

2 lg cacao

150 g faina

200g nuci prajite tocate

 

Crema :

3 oua

200 g zahar

1 l lapte

esenta de vanilie

6 lg faina

50 g unt

 

Glazura :

400 ml smantana pentru frisca

2 lg cu varf zahar pudra

1 lg ness

 

Decor :

100 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

 Blat : nucile intregi le prajim , apoi le tocam cu cutitul.

Galbenusurile le mixam spuma cu 200 g zahar, adaugam 5 lg de apa rece treptat, mixand mereu. Separat mixam spuma albusurile, adaugam restul de 50 g zahar si restul de 5 lg de apa rece treptat, mixand mereu. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare, apoi faina amestecata cu pudra de cacao si nucile prajite si tocate (eu am avut nuci macinate). Compozitia o coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

dsc_0058 dsc_0059 dsc_0060 dsc_0061

Crema : cele 3 oua le mixam cu zaharul, adaugam faina, iar la sfarsit laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie sau extractul de vanilie si untul moale de la temperatura camerei. Crema fierbinte o intindem peste blat.

dsc_0062 dsc_0065

dsc_0066 dsc_0067

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra si ness-ul. Amestecam pentru omogenizare. Intindem peste crema.

dsc_0068

Decor : ciocolata rasa (eu am pus bucatelele de ciocolata rece in masina de tocat )

dsc_0069 dsc_0095

dsc_0126

dsc_0138

O prajitura delicioasa !! Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.retete-mancare.com/prajitura-cu-nuci-santicler.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.