Prajitura polara

Share on Facebook2.3kShare on Google+0Pin on Pinterest6Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

dsc_0154

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

 

Crema :

2 oua

3 lg faina

500 ml lapte

250 g zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

250 g unt (80%)

 

Glazura :

160 g ciocolata neagra (55%)

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Blat cacao : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu 3 lg zahar . Separat, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, mixand pana cand obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile dulci de mai sus, amestecand cu o lingura; cernem faina amestecata cu pudra de cacao si amestecam din nou cu lingura, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.

dsc_0062 dsc_0063 dsc_0065 dsc_0067

Crema: mixam putin ouale, adaugam faina, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand pana cand crema de ingroasa. Luam deoparte, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.

dsc_0058 dsc_0059 dsc_0060 dsc_0070

Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam treptat cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o intindem peste blatul de cacao.

dsc_0071 dsc_0072

 Glazura : intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi topim ciocolata bucatele cu untul si laptele. Glazura obtinuta o intindem peste crema.

dsc_0073

Punem prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

dsc_0096

dsc_0143

dsc_0154

O prajitura rapida, ieftina si absolut delicioasa !! Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://forum.culinar.ro/forum/continut/retete-in-imagini/9098/prajitura-polara/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.