Prajitura cu migdale si ciocolata alba

Print Friendly, PDF & Email

DSC_1017

Blat :

6 oua

7 lg faina

7 lg zahar

6 lg ulei

1 plic praf de copt

un praf de sare

1 lgt esenta de migdale

 

Crema :

300 g ciocolata alba

600 ml smantana pentru frisca

1 lgt esenta de midale

 

Decor :

70 g migdale

70 g zahar

 

Mod de preparare :

       Crema : ciocolata alba rupta bucatele o punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml smantana pentru frisca, pe foc mic pana cand compozitia devine omogena. Luam deoparte si lasam sa se raceasca, punem la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata. Restul de 300 ml smantana pentru frisca o mixam spuma ; amestecam cu crema de ciocolata mixata si ea. Adaugam esenta de migdale. Crema o impartim in 3.

DSC_0987

       Blat :  intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare si lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de migdale, iar la urma faina amestecata cu praful de copt cernute.

DSC_0979 DSC_0980

Coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

DSC_0981 DSC_0985

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3 si il ungem cu crema de ciocolata alba.

DSC_0988 DSC_0989

 Decor : caramelizam zaharul, adaugam apoi migdalele crude. Intindem pe o hartie de copt, lasam sa se raceasca, apoi le macinam cu robotul. Presaram peste prajitura .

DSC_0992 DSC_0994

Prajitura o punem la frigider pana in momentul servirii, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

DSC_1019

DSC_1017

 

O prajitura foarte foarte buna ! Spor la prajiturit !  🙂

 

Sursa : http://licutamarin.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-migdale-si-crema-de.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.