Prajitura rasturnata cu nectarine

DSC_0956

Caramel :

5 lg zahar

 

2-3 nectarine

 

Blat :

160 g unt

160 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

3 oua

160 g faina

1 lgt praf de copt

40 ml lapte

 

Mod de preparare :

Intr-o cratita caramelizam zaharul, apoi il intindem cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt (20*30 cm). Curatam nectarinele de coaja (eu nu le-am curatat ), apoi le taiem felii si le asezam peste caramelul din tava.

DSC_0914 DSC_0916

 Blat : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul si esenta de vanilie mixand circa 3 minute, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cernuta peste compozitie, iar la sfarsit laptele . Omogenizam si intindem peste nectarinele felii.

DSC_0917 DSC_0918 DSC_0920 DSC_0921

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0922

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Feliem si servim.

DSC_0924 DSC_0931

DSC_0942

DSC_0941

DSC_0956

Absolut delicioasa ! Spor la prajiturit ! 🙂

p.s. :    Cine doreste poate servi prajitura cu frisca .

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.