Prajitura cu biscuiti si crema caramel

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0807

Strat biscuiti :

500 g biscuiti simpli

4 lg zahar pudra

3 lg cacao

200 g arahide prajite (sau alune, nuci, migdale..)

200 g unt (65%)

420 ml lapte

 

Crema caramel :

200 g zahar

3 oua

3 lg rase faina

200 ml lapte

180 g unt (65%)

 

Glazura ciocolata :

200 g ciocolata

2 lg lapte

1 lg unt

arahide zdrobite pentru decor

 

Mod de preparare :

Strat de biscuiti : prajim arahidele intr-o craticioara pe foc mic, amestecand mereu. Lasam sa se raceasca, apoi le zdrobim grosier cu robotul. Intr-un castron punem biscuitii macinati grosier, alunele prajite si macinate (eu am luat deoparte 2 linguri arahide prajite si tocate pentru decor), pudra de cacao, zaharul pudra. Laptele cu untul le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, pana se topeste untul. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam peste celelalte ingrediente de mai sus. Compozitia o intindem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0782 DSC_0784

Crema caramel : caramelizam zaharul intr-o craticioara. Peste el adaugam ouale amestecate cu faina si laptele. Tinem pe foc pana cand se ingroasa compozitia; luam deoparte si adaugam untul moale de la temperatura camerei.  Amestecam pana cand untul se topeste. Crema caramel o mixam cu mixerul circa 3-5 minute, pana devine fina. Crema o intindem peste stratul de biscuiti .

DSC_0787 DSC_0788 DSC_0789 DSC_0793

 Glazura de ciocolata : amestecam cele 3 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu. Lasam putin sa se racoreasca, apoi intindem peste crema caramel. Deasupra presaram arahide prajite tocate grosier.  Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

DSC_0796

DSC_0807

DSC_0809

 

DSC_0827

 

Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/prajitura-cu-ciocolata-si-crema-caramel/index.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.