Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Share on Facebook765Share on Google+0Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_0769

 

450 g biscuiti populari

300 ml lapte

 

Crema :

4 galbenusuri

6 lg zahar

4 lg amidon alimentar

420 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

2 lg rom

150 g unt (80%)

150 g ciocolata neagra

 

Glazura :

100 g ciocolata neagra

2 lg lapte

1 lg unt

1-2 biscuiti sfarimati

 

Mod de preparare :

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, intr-o cratita de inox cu fund dublu. Adaugam amidonul, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie, rom-ul, ciocolata rupta bucati, omogenizam, apoi untul moale de la temperatuyra camerei. Acoperim cu folie alimentara si lasam circa 10 minute sa se racoreasca.

DSC_0713 DSC_0714

 Asamblare : 3*5 biscuiti inmuiati in lapte ii asezam pe o tava dreptunghiulara. Crema o impartim in 3 parti . Vom avea 3 straturi de biscuiti cu crema, iar ultimul va fi cu glazura.

DSC_0716

 Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o cratita, pe foc mediu, amestecand pentru omogenizare. Lasam 1 min sa se racoreasca, apoi intindem peste biscuiti. Deasupra presaram biscuiti sfarimati.

DSC_0717

DSC_0718

Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem si servim.

Eu am folosit Milka dessert, deoarece asta am avut in casa. Pentru o culoare mai inchisa la crema , folositi ciocolata neagra (min 55% cacao).

 

DSC_0758

 

DSC_0741

DSC_0769

 

Un tort rapid si delicios !! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://retetetimea.ro/tort-de-biscuiti-cu-crema-de-ciocolata-si-rom/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.