Prajitura cu cacao si crema de biscuiti

Share on Facebook5kShare on Google+0Pin on Pinterest16Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_0708

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

5 lg faina

2 lg cacao

2 lg ulei

 

Sirop :

200 ml lapte

 

Crema biscuiti :

500 ml smantana pentru frisca (35%)

200 g zahar pudra

200 ml smantana acra (12%)

300 g biscuiti Petite beurre macinati fin

 

Decor :

50 g ciocolata cu lapte rasa

 

Mod de preparare :

   Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, faina cernuta impreuna cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in  2 .

DSC_0652 DSC_0653 DSC_0654

 Crema biscuiti : smantana pentru frisca o mixam spuma, apoi adaugam zaharul pudra (amestecand cu o lingura), smantana acra si biscuitii macinati fin.

DSC_0655 DSC_0656 DSC_0658

 Asamblare : 1/2 blat insiropat cu lapte-1/2 crema-1/2 blat insiropt cu lapte-1/2 crema-ciocolata rasa.

DSC_0661

Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

DSC_0708

DSC_0697

 

O super rapida prajitura !! 🙂  Spor la prajiturit !

Sursa mea : http://www.agendautila.ro/2016/05/prajitura-cu-blat-de-cacao-si-crema-de-biscuiti/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.