Prajitura cu mere si branza

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0602

Blat :

4 oua mici

4 lg zahar

4 lg cu varf faina

un praf sare

2 lg ulei

1/2 lgt praf de copt

 

2 mere

 

Crema :

300 g branza de vaci grasa

250 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)

3 lg cu varf zahar pudra

coaja rasa de la 1 lamaie

1 fiola esenta de vanilie

 

Glazura :

samburii de la 5 nuci

3 lg zahar pentru caramelizat

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu praful de copt cernute. Amestecam cu o lingura .  Deasupra asezam felii de mar. Coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

DSC_0586 DSC_0587 DSC_0588 DSC_0589

 Crema : frisca o batem spuma, apoi o amestecam cu branza de vaci, esenta de vanilie, zaharul pudra si coaja rasa de lamaie. Intindem crema peste prajitura rece.

DSC_0592 DSC_0593

Glazura : intr-o craticioara caramelizam zaharul, adaugam nucile intregi . Luam de pe foc si intindem nucile caramelizate pe o hartie de copt. Lasam sa se raceasca, apoi le macinam cu robotul si le intindem peste crema.

DSC_0595 DSC_0596

Punem prajitura la frigider pentru minim 2 ore , apoi feliem si servim.

DSC_0602

DSC_0649

 

Foarte buna ! Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2014/10/prajitura-cu-mere-si-branza-de-vaci.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.